Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu u Pančevu i okolini s nestrpljenjem iščekuju subotu, 25. februar i start Fudbalskog kluba Železničar u prolećnom delu Prve lige Srbije.

Klub iz našeg grada je jesen okončao na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Grafičar, a u nastavak šampionata ulazi sa najvišim ambicijama – želi istorijski uspeh i plasman u društvo superligaša. Pančevo nikada u svojoj istoriji nije imalo predstavnika u najvišem rangu kada je fudbal u pitanju, pa je zato iščekivanje nove sezone još veće.

Odradili smo izuzetno kvalitetno ceo pripremni period. Svi igrači su pokazali profesionalnost i posvećenost radu, a kada je tako, onda je optimizam još i veći. Radimo u izvanrednoj atmosferi i ja sam siguran da ćemo se na kraju prvenstva radovati i da ćemo ući u Superligu. Neće nam biti nimalo lako, ali ako svaki član kluba bude maksimalno posvećen tom cilju, uspećemo! – rekao je kapiten Železničara, golman Mladen Živković u najavi novog prvenstva.

Već u prvom kolu na programu je veliki derbi. Železničar gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa Grafičarem. Utakmica je na programu u subotu, s početkom od 13 sati.