Veličanstvena manifestacija, u predivnom ambijentu privukla je veliku pažnju. Sportski savez Pančevo, uz aktivno učešće svih svojih članova, upriličio je prezentaciju većine sportova koji postoje i rade u Pančevu.

Od ranih jutarnjih časova, Barutana se šarenela od sportskih rekvizita i orila od dečije graje. Na svakom uglu bili su postavljeni štandovi klubova i saveza, a odmah iza njih, postavljeni su tereni, poligoni i prava borilišta. Deca, a i svi prisutni imali su mogućnosti da se oprobaju u svakoj sportskoj disciplini. U posetu su nam došla deca iz svih vrtića i predškolskih ustanova u Pančevu.

Takođe i osnovci su bili naši gosti. Svi veseli i radoznali, latili su se sportskih rekvizita i baš su uživali u igri. Veselu sliku Sajma sporta upotpunili su mališani koji su se takmičili u okviru ”Lige budućih šampiona” koju smo ove godine organizovali u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, Savezom za predškolski sport Srbije i Pančeva kao i Savezom za školski sport Pančeva, a sve to uz pomoć GU Pančeva. Na velikom poligonu ispred glavne bine, u hladovini parka Barutana, žestoko su se takmičili mali Pančevci.

Prvi put na ovakvom događaju, imali smo đake reportere. Vrlo ozbiljno, potpuno profesionalno, prikupljali su informacije, intervjuisali svoje drugare, trenere, organizatore. Đaci OŠ ”Branko Radičević” iz Pančeva, su oduševili sve prisutne, svojom koreografijom gde su na zanimljiv način predstavili sve sportove. Plesali su klinci po Barutani i plenili svojom lepotom. Sliku sajma upotpunili su automobili. Neki trkački, koje je predstavio naš sugrađanin Dušan Borković, a neku policijski. U gostima su nam bili pripadnici Saobraćajne policije Pančevo, sa svojim automobilima, ali i motorima. Obzirom da je Sajam, mališani su mogli da se igraju u policijskim vozilima.

Na našu sreću, lepo, sunčano vreme kompletiralo je 8. ”SAJAM SPORTA U GRADU SPORTA”.