Sportski savez Pančevo, se između ostalog bavi zdravljem i pravilnim odrastanjem malih Pančevaca, a činjenica da je gotovo svako drugo dete u nekom sportskom klubu za rezultat ima smanjenje broja dece sa zdravstvenim problemima.

Sportski savez Pančevo već dugi niz godina realizuje projekte od kojih neki traju i duže od četiri decenije, a koji su jako bitni za zdravlje naše dece. Jedna od najznačajnijih, je akcija Letnji kamp. U leto 2018. letnji kamp je organizovan na Čardaku, u omladinskom naselji i tradicionalno na Divčibarima. Na Čardaku je održana jedna smena, a deca su maksimalno iskoristila sporske terene, ali i šumske staze, koje sjajna stvar u neposrednoj blizini Pančeva. Organizacija letnjih priprema sportista za dečake i devojčice osnovno školskog uzrasta je veoma obimna akcija i njome obuhvatimo gotovo 1000 mališana sa teritorije našeg Grada.

Ove godine u Pančevačkom dečijem odmaralištu na Divčibarima smo imali sedam smena. U svakoj smeni, je sve bilo prilagođeno sportistima. Tu najveću zahvalnost dugujemo Upravi odmarališta na čelu sa upravnikom gospodinom Jovanom Slepčevićem koji je uspeo da odgovori na sve zahteve trenera i sportista.

Ove godine na kampu su učestvovali: Fudbalski klub “Dinamo 1945” i Fudbalski klub “Fortuna” iz Pančeva, Fudbalski klub “Jugoslavija” iz Jabuke, Fudbalski klub “Sloga” iz Banatskog Novog Sela, Fudbalski klub “Dolovo” iz Dolova, Rukometni klub “Jabuka” i Ženski rukometni klub “Jabuka” iz Jabuke, Rukometni klub “Dolovo” i Ženski rukometni klub “Dolovo” iz Dolova, Ženski rukometni klub “Jedinstvo” iz Kačareva, Atletski klub “Dinamo” i Atletski klub “Tamiš” iz Pančeva, Džudo klub “Dinamo” iz Pančeva, Džudo klub “Jedinstvo” iz Kačareva, Košarkaški klub “Borac” iz Starčeva, Odbojkaški klub “BNS” iz Banatskog Novog Sela, Odbojkaški klub “Mladost” Omoljica, Šah klub “Aljehin” iz Pančeva, Plivački klub “Dinamo” iz Pančeva, Trijatlon klub “Tamiš” iz Pančeva, Aikido klub “Satori” iz Pančeva, “Sportiko klub” iz Pančeva, Karate klub “Dinamo” i Karate klub “Mladost” iz Pančeva, Rvački klub “Dinamo” iz Pančeva, Ragbi klub “Starčevo” iz Starčeva, Plesni klub “Balerina” iz Pančeva i KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva kojima se zahvaljujemo na odličnoj saradnji u nadi da ćemo i dogodine dokazati da smo jedna od najvećih sportskih porodica.

Ova i sliče akcije ne bi mogli ni da zamislimo bez pomoći Gradskih struktura. Pre svih mislimo na Gradsku upravu grada Pančeva i Javno preduzeće “Urbanizam” iz Pančeva, kojima dugujemo veliku zahvalnost. Letnje pripreme dece, postoje 40 godina, i sve ove godine smo imali punu podršku svih, u svim Gradskim srukturama. Tako da veliki deo zasluga za dobre rezultate Pančevačkih sportista pripada upravo njima.