Izvršili smo prezentaciju 33 različita sporta, koje naši sugrađani imaju u Pančevu. Prezentovali smo mnoge elemente pomenutih sportova, sa željom da se svako, baš svako, dete zaljubi u neki sport.

 
Drugi Sajam Sporta u Gradu sporta, je otvorio gradonačelnik Saša Pavlov, prisutne je pozdravio i Slobodan Bitević, aktuelni karate reprezentativac i predsednik Sportskog saveza Pančevo, pored njih mališanima su se obratili još i Željko Tanasković, nekadašnji odbojkaški reprezentativac, a sad predsednik Saveza za školski sport Srbije i Mihajl Dudaš naš atletičar i predsednik Saveza za školski sport Vojvodine.

 
Igralo se u svakom delu Hale, a mališani su kako kroz lavirint išli od jednog do drugog sporta. Sa oduševljenjem su posmatrali, po nešto pitali, a najradije probali te prelepe veštine. Prvo su nas posetila deca iz Predškolske ustanove Dečija radost, kojima se ovim putem zahvaljujemo na odličnoj saradnji.

Većini je ovo bio prvi susret sa sportskom Halom i nekim sportovima. U početku su bili zbunjeni, a kasnije oduševljeni. Deca školskog uzrasta su se zanimala za sve sportove podjednako, prema sopstvenim afinitetima. Pre svega, deca su se lepo zabavila, isprobala mnoge sportove, neka su se čak i prijavili u svoje prve klubove.

Sigurni smo da idemo pravim putem. Sigurni smo da su ovakvi Sajmovi zalog za budućnost. Sigurni smo da su ovde bili prisutni novi šampioni. Sigurni smo da sport u Pančevu ima budućnost.

Do novog viđenja, do novog Sajma.