Prisutne je pozdravio predsednik Saveza Slobodan Bitević zahvalivši se delegatima Skupštine što su se odazvali u velikom broju i dali legitimitet o odlučivanju po svim tačkama dnevnog reda. Nakon izbora radnih tela Skupštine Sportskog saveza Pančevo, prisutnima se obratio predsednik Saveza za Školski sport Pančeva, gospodin Dušan Lukić koji je pozdravio sve prisutne i izneo kratak izveštaj o postignutim rezultatima Saveza za Školski sport Pančeva. On se takođe zahvalio predstavnicima Sportskog saveza Pančevo na podršci i saradnji tokom protekle godine i izrazio želju da se i u narednom periodu saradnja nastavi na nabolji mogući način.

Odmah nakon toga predsednik Sportskog saveza Pančevo, gospodin Slobodan Bitević, je podneo izveštaj o radu za prethodnih godinu dana, odnosno od prethodne Skupštine te je obuhvatio sve projekte koje je Sportski savez Pančevo i izneo sve probleme sa kojima se Savez susretao tokom godine. Izveštaj o radu je jednoglasno prihvaćen. Nakon toga finansijski izveštaj podneo je predsednik Nadzornog odbora, gospodin Marton Fabijan, koji je delegatima Skupštine dao detaljan opis finansijskih aktivnosti Saveza. Ovaj izveštaj je takođe jednoglasno prihvaćen.

Plan za narednu godinu izneli su zajedno predsednik gospodin Bitević i generalni sekretar gospodin Perić, koji je u svom dugom izlaganju govorio o planovima za 2019. godinu i najavio da je Sportski savez Pančevo na konkursu NIS-a ”Zajednici zajedno” dobio sredstva za sanaciju multifunkcionalnog terena na SRC ”Mladost” u Pančevu. On se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS a.d Novi Sad na ukazanom poverenju i izrazio zadovoljstvo što će grad Pančevo uz pomoć Sportskog saveza Pančevo a u saradnji sa JKP ”Mladost” iz Pančeva dobiti novi multifunkcionalan teren kao doprinos razvoju sportske infrastrukture našeg Grada. Plan za nerednu godinu, kao i prethodne tačke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene.
Skupština Sportskog saveza Pančevo je završena u 16 časova.