I ovog puta su deca osnovno školskog uzrasta mogla radovati i takmičiti u devet sportskih disciplina. Osamsto takmičara je vodilo bitku na šahovskim tablama, stonoteniskim stolovima, teniskim, košarkaškim, odbojkaškim, fudbalskim i rukometnim terenima ali ono čemu se najviše raduju najmlađi naši sugrađani je premašilo očekivanja sa 30 prijavljenih ekipa i „Igra između dve vatre“ je već postala zaštitni znak takmičenja u Pančevu. Da Pančevo voli sport potvrdile su pune tribine sportskog centra „Mladost“ na kojem je Gradonačelnik Saša Pavlov, od predsednice sportskih Igara mladih Srbija, Ivane Jovanović dobio zlatnu medalju prijateljstva u znak zahvalnosti za podrški ovoj organizaciji. Slobodan Bitević je nakon obraćanja Ivane Jovanović, koja je istakla posebne emocije prema Pančevu i deci takmičarima, uručio poklon sliku Grada Pančeva i izrazio nadu da će naši takmičari u velikom broju izboriti plasman na međunarodno finale Sportskih igara u Splitu osvajanjem pobedničih pehara na državnom prvenstvu u Beogradu na terenima Ade Ciganlije krajem meseca Jula.

Otvaranje manifestacije je prošlo u znaku državnih šampiona malih Olimpijskih igara učenika OŠ “Dositej Obradović“ iz Omoljice koji su u upalili plamen prijateljstva i pročitanom zakletvom u ime svih takmičara, od strane kapitena tima, Radeta Markovića označili početak nadmetanja koje je trajalo punih 7 časova. Da je Pančevo dobar domaćin svim sportistima dokaz je i učestvovanje ekipa iz Plandišta, Opova, Smedereva, Barande, Mladenovca, Lazarevca i mnogih drugih mesta iz kojih su došli učesnici a neki čak osvojili i plasman na državno finale.

Sportski savez Pančeva i Pančevački savez za predškolski sport, tehnički organizator, se zahvaljuje svim osnovnim školama iz grada i naseljenih mesta na masovnom odzivu manifestaciji i obećanje koje smo dali ispunajvamo a to je da će se besplatne sportske aktivnosti za decu i dalje nastaviti. Očekuju nas aktivnosti na daljoj propagandi sporta i preko školskog rapusta a početkom nove školske godine već tradicionlani „Sajam sporta“.

Prvi čovek Pančeva Saša Pavlov, bio je itekako zadovoljan po otvaranju Igara, jer se odavno ovoliko dece nije okupilo na jednom mestu u ovom vojvođanskom gradu.

Zahvaljujem na medalji koju sam dobio. Ivana Jovanović je rodom iz Pančeva i ja to negde doživljavam kao obavezu svih nas Pančevaca, da ovaj grad učinimo popularnijim i lepšim, pogotovo za decu koja su naša budućnost. Sam naziv manifestacije govori da su deca ovde pre svega da se igraju. Uz igre se rađa solidarnost, uz igre se rađa razumevanje i uz igre se rađa ljubav. I iz svega toga rađa se jedna alternativa, negativnim pojavama koje danas imamo na nekim sportskim borilištima, a koje za nekoliko godina trebaju da budu zaborav i prošlost – istakao je Saša Pavlov, koji je svima poručio da su već pobednici.