Pored velikog broja delegata, Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, gospođa Biljana Mioč, iz sekretarijata za sport, kao i predsednik Saveza za školski sport Dušan Lukić.

Uvodnu reč je imao Predsednik Sportskog saveza Pančevo, gospodin Slobodan Bitević. Neposredno nakon njega, delegatima se obratio i gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov. U iscrpnom izlaganju, osvrnuo se na godinu koja je na izmaku, akcenat je stavio na narednu godinu, na način finansiranja i količinu novca namenjenom klubovima i sportu generalno. Zatim se za reč javio predsednik Saveza za školski sport Pančeva koji je prisutnima prezentovao rezultate Saveza u prošloj godini i naglasio da je saradnja sa Sportskim savezom Pančevo kao i u prošlim godinama bila na izuzetno visokom nivou.

Nakon ovih izlaganja prešlo se na dnevni red gde su sve tačke usvojene.

Po završetku Skupštine, a u vezi predstojećeg konkursa, delegatima se obratila gospođa Biljana Mioč, iz sekretarijata za sport. Predstavljene su sve tačke konkursa za sufinansiranje sporta. Konkurs će biti otvoren do 31.12.2019.

Skupština je završena u 17 časova.