Za najuspešniju sportiskinju proglašena je Jelena Petrov, odbojkašica ŽOK Dinamo. Ona je dete kluba, devojka sa najviše odigranih superligaških utakmica u ovoj generaciji ugelednog sportskog kolektiva iz Pančeva. Prošle godine svojim igrama je itekako uticala na pozitivne rezultate Dinama, posebno u novoj sezoni koja još uvek traje.

Najbolji sportista je Davor Perak, kapiten košarkaškog kluba Tamiš. On je vlasnik najdužeg ugovora sa jednim sportskim klubom na našem prostoru a 11 godina vernosti sve govori. Pored toga Davor je predvodio svoj tim prošle godine kada je Tamiš ostvario zacrtani cilj i ostao stabilan prvoligaš. U novoj, aktuelnoj sezoni, sastav koji predvodi je još bolji. KK Tamiš je godinu za nama završio na odličnom četvrtom mestu.

Najuspešniji klub je Atletski klub Dinamo. Pančevci su po prvi put u istoriji postali prvaci Srbije u krosu što je bila preovlađujuća činjenica u odabiru. Osim toga, atletika u Pančevu dobija sve više na značaju, mnogo je mladih u toj lepoj sportskoj priči, pa je i to jedan od razloga zašto je AK Dinamo dobio priznanje.

Najbolji mladi sportista je Ivan Stojanović, član KKK-a Pančevo, koji je postao prvak Srbije na 5000 m na mirnim vodama.

U konkurenciji mladih sportiskinja žiri se odlučio za Jelenu Novković, atletičarku Dinama koja je u godini za nama nizala odlične rezultate na svim takmičanjima na kojima se pojavila.

Najbolji trener je Ivan Petković, strateg ŽRK Pančevo. Ovaj mladi stručnjak je predvodio tim u Prvoj ligi i na kraju prošlog prvenstva samo malo je nedostajalo da se tim plaira u rang više. U novoj sezoni Pančevke ne znaju za poraz i ubedljivo su prve na tabeli zahvaljujući trudu i znanju Petkovića.

Prvi veteran Pančeva je Dejan Dubajić, teniser. Reč je o sjajnom sportisti koji u svojoj konkurenciji predstavlja izražen kvalitet i među najboljima je na svetskim listama veterana.

Sportski radnik koji je obeležio 2014. je Zoran Naunković, prvi čovek FK Železničar iz našeg grada. Popularni Želja ne samo da dobro gura u Vojvođanskoj ligi već je stabilan član ovog društva, a najveće zasluge pripadaju baš laureatu.

Prošla godina je bila u znaku mladih i nešto starijih koji su na veoma kvalitetan način promovisali istinske sportske vrednosti kao i sam grad Pančevo. Zato su i njima, s razlogom, pripala zaslužena priznanja za doprinos popularizaciji sporta. Reč je Dušanu Borkoviću, Anji Crevar, Zoranu Rajačiću, tandemu Vladimir Stojsavljević-Lazar Filipović, Andriji Parčetiću, Vladimiru Saviću, posadi Kluba ekstremnih sportista „Vir“ u sastavu:braća Barašević, Miković i Petrović, kao i najmlađem Marku Milanoviću.

Ni ovog puta nisu izostale nagrade za najbolje u oblasti školskog sporta, gde su deca, nastavnici i rukovodioci naših škola pokazali zavidan nivo sportskog obrazovanja i prednjačili u promovisanju istog.

Pre dodele priznanja prisustne su pozdravili Darko Jovičić, predsednik Sportskog saveza Pančevo i Aleksandar Farkaš, lokalni većnik za oblast sporta i istakli da sportisti rade u otežanim uslovima iz poznatih razloga i da se mora učiniti maksimalan napor da se ovoj društvenoj grani omogući dobar razvoj jer je prava vrednost našeg grada.

Na priređenom koktelu nagrađeni gosti su u neformalnom druženju razmenili dosadašnja iskustva i jedni drugima poželeli mnogo sreće u novoj godini.