Pored gradonačelnika, prisustvovali su i Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva i sekretar Dejan Perić, predsednik Saveza za školski sport Dušan Lukić i sekretar Jelena Đorđević.

Oni su zajedno sa predstavnicima Sportskog saveza Pančeva predstavili svoje rezultate i utiske sa takmičenja i razgovarali sa gradonačelnikom.

Naši osnovci predstavljali su Republiku Srbiju i grad Pančevo na školskim takmičenjima najvišeg nivoa i tom prilikom ostvarili zapažene rezultate. Na međunarodnom takmičenju „Sportske igre mladih“, koje je održano u Splitu 18. avgusta 2021. godine osvojene su dve zlatne medalje: Mina Kapor u tenisu i Marko Milanović u šahu.

Na „Školarijadi“, svetskom školskom prvenstvu koje je održano u periodu od 12. do 19. oktobra 2021. godine u Beogradu osvojeno je ukupno šest medalja: srebrne medalje u rvanju osvojili su Milica Sekulović i Ognjen Todosijević, a bronzane Natalija Obradinov i Stefan Todosijević. Aleksa Đurović osvojio je bronzu u džudou, a Sara Žunić srebrnu medalju u karateu.

Gradonačelnik je ovom prilikom istakao:

Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo danas organizovali ovaj prijem u Gradskoj kući u čast učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima – „Školarijadi“ i „Sportskim igrama mladih“. Iskoristili smo ovu priliku da porazgovaramo sa njima i da pokažemo da izuzetno cenimo njihov rad i rezultate, a oni su nam preneli svoje utiske. Ovde danas imamo 8 učenika, osvajača medalja. Pančevo je oduvek bio i biće grad sporta, a školski sport je od neprocenjive važnosti za našu decu, njihov pravilan i zdrav rast i napredovanje u svakom smislu. Lokalna samouprava nastaviće da izdvaja sredstva za sport u svim segmentima, a ova divna deca su dokaz da je to pravi put.