Počeli smo u subotu 23.09. i to BE ACTIV NIGHT, od 19 časova na platou ispred Muzeja, igrali smo šah. Predsavio nam se najbolji kadetski šah klub u Srbiji, Šah klub Aljehin. Na desetak tabli igrali su članovu kluba, njihovi roditelji, kao i slučajni prolaznici. Veoma atraktivne parije su viđene te subotnje večeri.

U nedelju 24.09. plan je bio da izađemo na Tamiš. Da se podsetimo letošnje akcije Leto na Tamišu. Kada smo izlazili na vodu sa velikim projem čamaca. Međutim, izuzetno loše vreme i jaka kiša, nisu nam omogućili veslanje i uživanje na vodi u pinom broju.

Ponedeljak 25.09. je bio rezervisan za vežbanje sa našim dragim damama. U sali Sportskog saveza Pančevo, a u okviru akcije Budi zdrava vežbaj sa nama, treniralo je više od 30 pančevki. Uz stručnu pomoć, kako to i inače radimo, sasvim ozbiljno žene su odradile odličan trenin. Ove i inače treniraju dva puta nedeljno u pomenutoj akciji.

U utorak 26.09. prikazali smo orjentiring. Ovoga puta smo pokazali inkluzivni orjentiring. Demonstratori su bila deca iz ŠOSO Mara Mandića odlićan trostor za to bila je Narodna Bašta. Ovu aktivnost u prirodi realizovali smo u saradnji sa Orjentiring klubom Osa iz Pančeva.

U sredu 27.09. smo nažalost sve aktivnosti otkazali, obzirom da je proglađen dan žalosti u Srbiji.

Četvrtak 28.09. je bio rezervisan za turnir u malom fudbalu. Na terenu pored Hale sportova, ugostili smo više od 50 ekipa. Iznenadio nas je znatan broj ekipa devojčica. Igralo se lepo, na momente i atraktivno, a iznad svega sportski i drugarski. Veliki broj ekipa i lepo vreme izmamilo je puno navijača. Ovo je bila odlična uvertira za petak za Sajam sport.

U petak 29.09. već od ranih jutarnjih časova u Barutani je vrvelo kao u košnici. Sa svih strana su stizali učesnici Sajma sporta u Gradu sporta. Na prostoru Barutane, smo pokazali više od 30 sportova. Učestvovalo je gotovo 100 klubova. Svi posetioci su se oprobali, savako po svojim afinitetima, svako po svojim snovima. Odrađeni prostor Barutane, dao je potpunu slobodu kako izlagačima, tako i svim učesnici Sajma sport. Decu smo dovozili i odvozili u tačnim vremenskim intervalima. Precizan raspored davao nem je mogućnost da savršeno funkcionišemo. Posetilo nas je više od 2000 mališana iz svih osnovnih škola sa teritorije Grada. Posetili su nas i vrtići Predškolske ustanove Pančevo. U petak smo poslali jednu veselu i razdraganu sliku Sajma sporta u Gradu sporta.

Subota 30.09. završni dan Evropske nedelje sporta, bio je rezervisan za eksremni sport na otvorenom. U saradnji sa Pek Soko, organizovali smo penjanje na veštačku stenu. Takođe u predivnom prostoru Barutane. Veliki broj znatiželjnih mališana, ali i onih nešto starijih ispunio je kompletan prostor oko veštačke stene. Na tri penjačke strane deca su se svojski trudila da stignu do vrha. Po neki naš stariji sugrađanin hrabro se upustio u penjanje.