Gosti manifestacije bili su republički ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, zatim selektor seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić, naš proslavljeni odbojkaš i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Vladimir Vanja Grbić, funkcioneri Odbojkaškog saveza Srbije, kao i mnogi bivši i aktivni treneri.

Širom Evrope i u više od 150 mesta u Srbiji poslednjeg dana februara prestupne 2016. godine održava se manifestacija „Dan više za odbojku”. Grad Pančevo je bio domaćin centralnog događaja u Hali sportova na Strelištu, gde je više od 250 dece aktivno učestvovalo u akciji. U revijalnom meču deca iz Osnovne škole „Mara Mandić” imala su priliku da se druže sa najmlađim odbojkašima lokalnih klubova, kao i sa našim proslavljenim odbojkašem Vladimirom Grbićem i selektorom Nikolom Grbićem. Svojim prisustvom, ovaj događaj je učinio još spektakularnijim ministar u republičkoj Vladi zadužen za omladinu i sport Vanja Udovičić.

Generalno, sportu u Srbiji nedostaju ovakvi pozitivni primeri, nedostaju projekti, ovakve manifestacije koje za cilj imaju da privuku što veći broj dece u sistem sporta. Moram da čestitam Odbojkaškom savezu Srbije, njegovom predsedniku i predsedniku Evropske odbojkaške konfederacije, gospodinu Boričiću, i njegovom timu na izvanrednoj ideji koja je u više od 140 gradova širom Srbije okupila amatere, profesionalne sportiste i sve zainteresovane građane da se u jednom danu upoznaju sa odbojkom, ali i sa sportom i načinom razmišljanja i vaspitanja koje sport nosi. Moram da kažem da smo mi sufinansijeri ove akcije i uvek ćemo prepoznati akcije koje imaju za cilj privlačenje, koliko čujem, 12.000 ljudi širom Srbije ‒ izjavio je Vanja Udovičić, ministar za omladinu i sport.

Naši proslavljeni odbojkaški reprezentativci, braća Grbić, privukli su ogromnu pažnju dece, ističu da su ponosni današnjom akcijom i prezadovoljni odzivom dece.

Ovakvi događaji deci ostaju za ceo život i to je nešto o čemu mogu da posvedočim lično. Jedna izuzetno lepa akcija od strane Odbojkaškog saveza Srbije, koju je podržalo i Ministarstvo sporta Srbije. Održava se spektakl, igra se odbojka u više od 150 mesta u Srbiji i mislim da je to jedan svojevrstan podvig i pravi način da se približe deca sportu. Najvažnija ovde od svih jesu deca ‒ istakao je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić.

Današnja manifestacija je još jedna potvrda da je Pančevo grad sporta, istakao je Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća zadužen za sport.

Ovo je savršeno i meni je, kao gradskom većniku, uvek zadovoljstvo da vidim punu Halu dece i da je zaista Pančevo grad sporta. Danas je dan odbojke i velika nam je čast što su i ministar Udovičić i braća Grbić ovde, kao i predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije i Vojvodine. Zaista smo prezadovoljni što je ovakva odbojkaška elita, na čelu sa ministrom Udovičićem, ovde sa nama ‒ rekao je gradski većnik zadužen za sport Aleksandar Farkaš.

Tehnički organizator manifestacije i predsednik Ženskog odbojkaškog kluba „Odbojka 013” Ivan Krgović nije krio zadovoljstvo uspehom u organizaciji današnjeg spektakla.

Kada vidim ovoliki broj dece na jednom mestu, kada vidim ovu decu na čelu sa profesorom Ivanom Milivojevićem iz OŠ „Mara Mandić” i kada vidim ovakve legende da se ponašaju na ovakav način prema deci, mnogo sam zadovoljan. Nije potrebno posebno predstavljati braću Grbić. Zaista, ovo je jedan veliki dan za odbojku, za svu decu i za sport u ovom gradu ‒ kazao je Ivan Krgović, predsednik ŽOK „Odbojka 013” i tehnički organizator manifestacije.

Svaki od današnjih mečeva bio je odigran do 29 osvojenih poena, simbolično, pošto je ove prestupne godine baš 29. februar bio „Dan više za odbojku”. Pobedio je sport, promovisanje zdravog života i druženje među okupljenom decom.