Na tradicionlnoj manifestaciji, pod okriljem Sportskog saveza Pančevo, u četvrtak 24. decembra, najbolji sportisti grada na Tamišu dobili su zaslužena priznanja. Za 20015. laureati su Anja Crevar, plivačica Dinama i srpska reprezentativka i Miloš Stanojević, veslač, član VK Tamiš. Oboje su sjajnim rezultatima obeležili godinu na izmaku. Nagrade su još pripale RK Dinamo koji je poneo titulu najboljeg kluba, kao i Aleksandru Vladisavljevu, treneru ŽOK Dinamo i članu stručnog štaba ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Nagrađeni su i drugi sportisti koji su imali uspeha u godini koja će se uskoro završiti, a tokom ove manifestacije čuli smo da će se za sport u Pančevu odvajati više sredstava u godini koja sledi.

Svečanost je organizovana u Kulturnom centru, a uveličali su je svojim prisustvom Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Aleksabdar Farkaš, većnik zadužen za sport i bivši i sadašnji šampioni koji su rođeni u ovom gradu.

Pre početka dodele priznanja najuspešnijim sportistima našeg grada, Darko Jovičić, prvi čovek Sportskog saveza, pozdravio je sve prisutne i ponovio koliko je za Pančevo važno da ima sjajne sportiste, koji kao retko ko, na veoma upečatljiv način predstavljaju sebe, sportska društva, ali i naš grad. Već je postala tradicija da najboljim mladim sportistima Pančeva budu dodeljena i novčana sredstva za pređeni put u godini na zalasku. Na taj način grad Pančevo želi da stimuliše buduće šampione da i dalje budu istrajni u onome što rade, a da o njima ima ko da brine i podržava ih.

Ovo je jedna od sjajnih akcija koja i te kako doprinosi da se mladi, ali već uspešni sportisti, osećaju prijatnije i sa više samopouzdanja prilaze svojim sportskim obavezama.

Sportski savez Pančevo je tokom cele godine na izmaku doprinosio uspešnosti klubova i pojedinaca, a ostvareni rezultati dovoljno ilustruju te podatke. Krovna organizacija je potvrdila da ima mesto u sistemu vrednosti, da je bitan oslonac i da umnogome pomaže klubovima i pojedincima.

SPORTISTA GODINE – MILOŠ STANOJEVIĆ

Da dobar rad uvek donese rezultat, stara je sportska krilatica, a naš sugrađanin-Milan Stanojević, baš nas uverava u to. Uspeo je ovaj Pančevac tri puta da osvoji medalje na evropskim prvenstvima u četvercu bez kormilara, osvetla Veslački klub Tamiš, promoviše na pravi način svoj grad, a sebe svrsta u vrhunskog sportistu koji u kontinuitetu ostvaruje uspeh. Ipak, kada je u septembru, u Francuskoj, na planetarnom prvenstvu osvojio bronzano odličje u skifu za lake veslače, više nije bilo dileme. Miloš Stanojević zalužio je epitet najboljeg sportiste Pančeva za godinu na isteku.

SPORTISKINJA GODINE – ANJA CREVAR

Anju Crevar treba posebno predstaviti. Reč je o devojčici koja će po mnogo čemu ostati upamćena u srpskom sportu. Mnoštvo oborenih rekorda, medalje sa značajnih međunarodnih takmičenja i posvećenost kakava se retko sreće, samo su neke od odlika mlađane Pančevke. Ipak, Anja će posle odličja iz Bakua, te osvojenog petog mesta na Prvenstvu sveta za mlade u Singapuru, u analima ovdašnjeg sporta ostati i po činjenici koja je uzdrmala planetu. Ona će sa tek nešto više od 15 godina života predstavljati Srbiju na sledećeim Olimpijskim igrama u Brazilu. Anja će u Rio sa novim nacionalnim rekordom na 400 m mešovito od 4 minuta 43 sekunde i 36 stotinki, što je bilo dovoljno da se nađe na smotri najboljih svetskih sportista. Zato je mlada, odlična učenica gimnazije „Uroš Predić“ iz našeg grada, najbolja sportiskinja Pančeva za 2015. godinu.

KLUB GODINE – ŽELEZNIČKI RUKOMETNI KLUB DINAMO

Popularni „žuto-crni“ vratili su Pančevo na rukometnu mapu naše zemlje. Oni su u ovoj godini potvrdili da su najozbiljniji kandidat za osvajanje prvog mesta u Super B ligi, a posle jesenjeg dela su lider na tabeli. Kvalitetnim radom i ozbiljnom klupskom strategijom razvili su mnoge segmente koji omogućuju ovom sportskom kolektivu da u miru rade na ostvarenju postojećih ciljeva. Rad sa mladima donosi uspehe, a baš taj deo dinamove sportske politike izdvaja ovu družinu od mnogih koji ostvaruju instant rezultate. Dinamovci su primer kako mudre odluke mogu iz korena da promene tok svakodnevice. Svako radi svoj posao, a rezultati su vidljivi svuda oko njih. Nema boljeg sportskog kolektiva u 2015. od ŽRK Dinama u Pančevu.

TRENER GODINE – ALEKSANDAR VLADISAVLJEV

Saša, kako većina poznanika zove ovog sportskog junaka, godinama važi za odbojkaškog stručnjaka koji svojim apriori autoritetom donosi dobrobit svuda gde radi. U svom Dinamu je zaštitni znak, i sasvim sigurno, osoba koja je presudno uticala da klub bude stabilan, a devojke osposobljene da pružaju odlične partije na odbojkaškom igralištu. Saša osvaja znanjem i strpljenjem, a nije tajna da je omiljen u sportskim krugovima. Umeće ovog odličnog trenera nije promaklo ni Zoranu Terziću, selektoru naše ženske nacionalane selekcije, pa je usledio poziv da mu se priključi u stručnom štabu. Saradnja je počela osvojenjem medalje u Svetskom kupu i Evropskom prvenstvu. Aleksandar Vladisavljev je trener godine u Pančevu.

NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTISTA – DARKO SPASKOVSKI

Karatisti Dinama nastavljaju tradiciju da u mlađim kategorijama sa važnih međunarodnih takmičenja donose odličja. Jedan od njih, veoma perspektivni takmičar, jeste i Darko Spaskovski. Imao je ovaj mladić od koga da uči i ogleda se, a kako vreme prolazi, i mi koji sa strane pratimo zbivanja, uviđamo da posle Peđe Stojadinova i Slobodana Bitevića dolaze novi momci sa tatamija kojima ćemo se diviti. Darko Spaskovski je ove godine bio treći na prvenstvu Blkana za mlade. Bronzu je osvojio u Herceg Novom, a kada to učinite u konkurenciji preko 800 sjajnih boraca, pristiglih iz 11 zemalja, onda to ne zaslužuje samo pohvalu, već i priznanje za najperspektivnijeg sportistu Pančeva.

NAJPERSPEKTIVNIJA SPORTISKINJA – ANDREA STOJADINOV

Evo još jedne sportiskinje od koje u budućnosti treba da očekujemo mnogo, ali ne smemo zaboraviti da mlada dama-džudiskinja Dinama iz Pančeva, već sada zaslužuje komplimente za sve što čini na tatamiju. Andrea Stojadinov je ove godine bila najbolja na prvenstvu Blakana u bugarskom gradu Plovdivu, u konkurenciji starijih pionirki, u kategoriji do 48 kilograma. Prošle godine je bila srebrna, a sada je stigla do najsjanijeg odličja. Zato i ne čudi što je ona ove godine proglašena za najperspektivniju sportiskinju Pančeva, a nema sumnje da ćemo je još viđati na priredbama koje se dešavaju na isteku svake godine, a kada se sportstima uručuju priznanja.

VETERAN GODINE – GORDANA KRSTIĆ

Gordana Krstić je život posvetila sportu. Plivanje joj je donelo mnogo radosti i uspeha, a kasnije i ostali sportovi, posebno na vodi. Triatlon je prihvatila, a s obzirom na njenu poznatu posvećenost, nisu izostali ni rezultati. U konkurenciji koja je sve samo ne slaba, postolje je za našu sugrađanku osigurano. Takođe, ona je i dalje veoma aktivna na mnogim plivačkim mitinzima, rado učestvuje svuda gde se promoviše zdrav način življena. Goca svakom izazovu prilazi studiozno, a takva je i kada je reč o organizaciji mnogih sportskih priredbi koje se dešavaju ne samo u Pančevu. Ona je sportski veteran godine u našem gradu.

SPORTSKI RADNIK GODINE – IVAN KRGOVIĆ

Ne kaže se tek tako-svaki početak je težak. Ivan Krgović je tvorac projekta Odbojka 013 koji je privukao mnogo devojčica na igralište. Pošao je sa još nekoliko entuzijasta od nule, a sada ne samo da se naziru rezultati ozbiljnog rada, već je reč o ideji koja je zaokupila mnogo dece i odraslih u Pančevu. Devojke su stasale, takmiče se sada s uspehom, Ivan živi za odbojku. Ako nije na terenu, onda priča o sportu preko mreže. Promoviše ovaj sport na način kako najbolje ume, a sada se zna da postoje ljudi koji to umeju da vrednuju. Zato je Ivan Krgović Sportski radnik godine u Pančevu.