Ova manifestacija u oraganizaciji Sportskog saveza Pančevo je pokazala da je Pančevo grad sporta, budući da je prodefilovalo 2000 dečaka i devojčica, kojima su treneri iz preko 60 klubova članica Sportskog saveza Pančevo, zajedničkim entuzijazmom prezentovali i demonstrirali discipline koje su popularne u njihovom uzrastu. Posebno interesovanje su izazvali sportovi koji imaju specificne rekvizite i uslove izvođenja.

Sajam su otvorila deca svojim prisustvom i svojim pitanjima svim demonstratorima, dok im se predsednik Sportskog saveza Pančevo, Slobodan Bitević, obratio rečima podrske u nastojanju da se bave sportom, a posebno je paznju prisutnih izazvao kada je govorio o značaju edukacije uporedo sa bavljenjem sportom.

Devojčice i dečaci iz: OŠ ”Olga Petrov” Banatski Brestovac, OŠ ”Moše Pijade” Ivanovo, OŠ ”Dositej Obradović” Omoljica, OŠ ”Vuk Stefanović Karadzić” Starčevo, OŠ ”Bratstvo i Jedinstvo” Pančevo, OŠ ”Borisav Petrov-Braca” Pančevo, OŠ ”Miroslav Mika Antić” Pančevo, OŠ ”Đura Jakšić” Pančevo, vrtić ”Čuperak” Pančevo, OŠ ”Isidora Sekulić” Pančevo, OŠ ”Stevica Jovanović” Pančevo, OŠ ”Vasa Živković” Pančevo, OŠ ”J.J. Zmaj” Pančevo, OŠ ”Branko Radičević” Pančevo, ŠOSO ”Mara Mandić” Pančevo, OŠ ”Goce Delčev” Jabuka, OŠ ”Žarko Zrenjanin” Kačarevo, OŠ ”4.Oktobar” Glogonj, OŠ ”Aksentije Maksimović” Dolovo, OŠ ”Žarko Zrenjanin” Banatsko Novo Selo, su posetili sajam sporta i oprobali se u svih 25 sportskih disciplina i iskazali veliku zainteresovanost za bavljenje sportom.

Pažnju deci su zaokupirali i uspešni sportisti našeg Grada kao što su Zorana Barjaktarović i Dušan Borković koji su se obratili deci i ukazali na vaznost bavljenja sportom i podržali decu u svim sportskim disciplinama pokazavši deci svestranost u mnogim sportovima gde je popularni Duca igrao odbojku, pucao iz puške i dok je deci delio autograme objašnjavao svoj sportski put od Pančeva do svetskog trona.

Manifestacija je trajala 6 sati tokom kojih se odvijala prezentacija u sledećim sportskim granama: šah, boks, mažuret ples, atletika, košarka, odbojka, fudbal, dzudo, karate, badminton, rukomet, kajak kanu, veslanje, triatlon, ronjenje, macevanje, ragbi, američki fudbal, planinarenje, stoni tenis, gimnastika, ritmička gimnastika, plivanje, streljaštvo i streličarstvo.

Manifestacija je organizovana uz puno angažovanje svih sportskih i prosvetnih subjekata u gradu Pančevu, već pomenutih osnovnih škola i njihovih učiteljica, direktora i dece kao i svih klubova koji su prezentovali sport grada Pančeva uključujući i JKP ”Mladost” obezbeđujući halu sportova. Мoramo istaći i punu saradnju sa Savezom za školski sport Pančeva i Pančevačkim savezom za predškolski sport.

Bilo je lepo videti zadovljnu decu koja odlaze sa manifestacije sa osmesima na licu kao i sve demonstratore i organizatore ove manifestacije.

Sportski savez Pančevo će nastaviti da podržava i organizuje ovakve manifestacije koje su besplatne za decu veoma važne za promociju fizičke aktivnosti i sporta. Posebnu zahvalnost za prevoz dece dugujemo FK ”Dinamo” na ustupljenom autobusu i prevozu dece iz naseljenih mesta kao i Novaković Nenadu na velikoj pomoći, a osmehe dece su izazvali i proizvodi kompanije Chipsy Way.