Veliku čast pričinili su nam i dragi gosti Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova gospodin Vladimir Ilić, predsednik Sportskog saveza Srbije gospodin Davor Štefanek, kao i naš domaćin gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Kako red i nalaže svim prisutnima se obratio predsednik Sportskog saveza Pančevo Slobodan Bitević. Pozdravio je goste i prisutne i pokušao sve u startu da uvede u magični svet sporta. Posle njega prisutne su pozdravili Pomoćnik ministra i gradonačelnik Pančeva.

Prikazali smo i pokazali više od 30 sportova. Svaki sport je imao svoj štand i malo borilište za demonstraciju. U pravilnim vremenskim razmacima stizala su deca iz svih svih vrtića i osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva. Deca su se na svakom štandu zadržavala i probala svaki sport. Koliko su ovi sajmovi dobri da se deca upoznaju sa sportom toliko su dobri i za naše klubove koji nakon ovakvih događaja značajno uvećaju svoje članstvo. Mnogi od 15 000 sportista koliko ih ima u Pančevu su svoj prvi kontakt sa sportom ostvarili baš na ovakvim sportskim manifestacijama.

Svakako najatraktivniji sportovi pre svega borilački, mačevanje, automobilski sport okupili su najviše mališana. Po našoj proceni sajmu je prisustvovalo više od 2000 dece. Izuzetno lepo vreme i šarenilo naših štandova privukli su i Pančevce. Mnogo roditelja sa svojom decom takođe su obilazili štandove, raspitivali se o treninzima i probali sportove.

Vesela slika ispred Gradske uprave sa puno muzike i plesa trajala je do popodnevnih sati.