Naime, polovinom aprila su počele pripreme svih sportskih ekipa policije. Policajci su se takmičili u 5 sportova, a bilo je prijavljeno više od 30 ekipa i pojedinaca. Takmičili su se u basketu, futsalu, odbojci, atletici i dzudou.

Već, krajem aprila Sportski savez Pančevo je odredio termine i trenere, kako bi se policajci sportisti što bolje pripremili. Svaka ekipa i pojedinac imali su na raspolaganju po 2 treninga nedeljno.

Termini su bili u Hali sportova Strelište i na Sportskom centru Mladost. Ekipe i pojedinci iz drugih mesta Južnobanatskog okruga, imali su termine za trening u svojim mestima, kao bi izbegli putovanje za Pančevo. Ovim putem želimo da se zahvalimo i ostalim Sportskim savezima sa teritorije Južnog Banata, koji su odobrilii termine i omogućoli sportistima policajcima da se što bilje pripreme za finalne mečeve. Sva finala su se odigrala u Pančevu.

Plan je bio da do kraja maja završimo okružna takmičenja u svim sportovima. Tako je i bilo. Prvo finale su odigrale odbojkaške ekipe. U finalu su se satale ekipe Policijske ispostave Pančevo i Policijske stanice Kovačica. Ekipe su bile mešovite, a pobedili Pančevke i Pančevci policajci.

Sledeća na redu je bila kraljica sportova. Na atletskom finalu, nadmetali su se u Kuperovim testu, trčanju na 400 metara i štafeti 4×100 metar. Svi takmičari su pokazali zavidnu brzinu i odlične rezultate.

Kao što je i očekivano najviše je bilo futsal ekipa. Ekipe smo podelili u 2 grupe, tako da su igrali liga sestem. Pobedici grupa su činili finalni par, a drugoplasirani su igrali za 3 mesto. U finalnoj utakmici, pobedu je odnela Vatrogasno Spasilačka ekipa Pančevo.

Basket je privukao veliko interesovanje kao takmičara, tako i navijača. U basketu takođe smo primenili liga sistem, tako da je igrao svako sa svakim, a bodovi su se skupljali. U poslednjoj utakmici za prvaka, koja je bila do kraja neizvesna. Pobednika turnira morao je da odlučuje koš količnik. Najbolja ekipa u basketu je takođe Vatrogasno spasilačka ekipa Pančevo.