Još jednom su svi sportski klubovi, članovi Sportskog saveza Pančeva, pokazali svoj entuzijazam, stručnost, umeće i vrhunski odnos prema deci i svim učesnicima. Ovogodišnjem sajmu sporta je prisustvovalo, verovali ili ne, dve hiljade dece za koje je obezbeđen prevoz od školskih ustanova do Hale sportova u Pančevu kao i iz škola koje se nalaze u naseljenim mestima. Naravno da je i ovog puta bilo najviše mališana iz predškolske ustanove „Dečija radost“ koji su se u svoje vrtiće vratili sa osmesima i velikom radošću.

Deca su imala prilike da u 40 sportskih disciplina oprobaju svoje znanje i zainteresuju se za sport i sve što on pruža. Svako je mogao uzeti loptu, reket, ronilačku opremu, gimanstičke rekvizite, pušku, luk i strelu, biciklo, moglo se vežbati i na ergonometrima, zakoračiti na borilački tatami, harmonika i narodne igre su bile veoma interesantne,nova disciplina kao što je kapoera je izazvala veoma veliko interesovanje, mažuret i balerne su bile privalčne devojčicama, bazični sportovi kao što je atletika su imali svoje poligone, dok je najveće oduševljenje izazvao kajak koji se nalazio na otvorenom bazenu.

Deci se prvi obratio Slobodan Bitević koji se zahavlio svim učesnicima i organizatorima manifestacije, naglasio da je ovo tradicionalana manifestacija kroz koju deca mogu birati svoj životni put i postati dobri ljudi.

Gradonačelnik Saša Pavlov je otvorio manifestaciju i istakao: Ovo je najlepši dan u obavaljanju funkcije Gradonačelnika Grada Pančeva, uvek ću i kao Gradonačelnik i kao pančevac podržavati sport. Grad Pančevo izdvaja značajna sredsva za sport a posebno za sportsku infrastrukturu jer se odatle prave šampioni. 40 sportskih disciplina na današnjoj manifestaciji je budućnost ovog Grada i, draga deco, oprobajte se u nekoj od njih i odaberite sport koji vam odgovara a Grad će uvek podržavati i sadašnje i buduće šampione i ulagati u sport-istakao je Pavlov.

Drugi deo manifestacije „Sajam sprota u Gradu sporta 2019“ se održao u sali Sportskog saveza sa predavanjima koja su izazvali veoma veliko intresovanje i polemiku. Najpre su se obratili pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, policijske uprave u Pančevu, i prezentovali zakonske odredbe u organizaciji sportskih događaja.

Drugo predavanje je održao naš pančevac, poznati i priznati trener za fizičku pripremu u sportu Branislav Jovanov. Tema „Priprema sportista za takmičarski period u sportu“ je izazvala veliko interesovanje kod trenera koji su imali mnogobrojna pitanja i želje za nastavak ovakvih predavanja. Zbog velikog interesovanja i želje svih sportskih trenera i stručnjaka od strane Dejana Perića, generalnog sekretara sportskog saveza, je obećano da će g-din.Branisalv Jovanov odžati praktični seminar za naše trenere i to na temu „Motoričkog razvoja dece u senzitivnim periodima“.

Sportski savez Pančevo se zahvaljuje JKP „Mladost“ Pančevo, sportskim klubovima, svim školama i predškolskim ustanovama na saradnji.

Vidimo se na sledećem predavanju i manifestaciji koja će obeležiti novogodišnje praznike.