Veoma bitan događaj, koji je inicirao Olimpijski komitet Srbije, a koji je organizovan u saradnji sa Sportskim savezom Pančevo, Savezom za školski sport Pančeva i Savezom za predškolski sport Pančeva, a sve to uz pomoć GU Pančevo.

U našem Gradu je od 23. do 30. septembra održan niz javnih treninga, gde su posmatrači bili i aktivni učesnici. Prikazan je veliki broj sportova, mnoge aktivnosti su bile na otvorenom, tako da su privukli ogromnu pažnju.

Prikazano je gotovo 20 sportova, a učestvovalo je više od 800 devojčica i dečaka sa teritorije našeg Grada. Loši veremenski uslovi protekle nedelje, pokvarili su planove i znatno smanjili broj učesnika.

Svakog dana u zakazano vreme na više lokacija odvijale su se različite sportske aktivnosti. Veliku pažnju su izazvale aktivnosti na vodi i vožnja kajaka u prirodi, penjanje na veštačku stenu, uz već standardne sportove fudbal, košarka, šah, karate, džudo, rvanje, plivanje…

Ovakvi i slični događaji svaki put u Pančevu, izazovu veliku pažnju. Čini se da su jasni pokazatelji kuda sport u našem gradu ide.