Manifestacija ”Najbolji sportista grada Pančeva 2023. godine”, započela je video retrospektivom protekle godine, koja je za pančevački sport bila uspešna a proglašenja najboljih su započela svečanim uručenjem sredstava sportistima Pančeva za postignute rezultate koje već tradicionalno dodeljuje grad Pančevo.

Sledeći blok bio je rezervisan za školski sport. Prisutnima se obratio predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković.Zatim su izabrani najbolji:

Najbolji učenik je Stefan Jovanov, učenik TŠ ”23. maj” iz Pančeva, najbolja učenica je Nina Čiča, učenica OŠ ”Miroslav Mika Antić”. Najbolja osnovna škola je OŠ ”Branko Radičević”, dok je za najbolju Srednju školi proglašena Mašinska škola ”Pančevo”. Najbolji sportsi pedagog je profesot Boško Đorđević, iz OŠ ”Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva. Za najboljeg direktora proglašen je Saša Tasić, direktork OŠ ”Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva.

Među najmlađim sportistima, u pionirskoj kategoriji, priznanja su dobili Ksenija Mrkela članica Atletskog kluba ”Dinamo” iz Pančeva i Vuk Vorkapić član Karate kluba ”Dinamo” iz Pančeva.

U kategoriji kadeta pobedu su odneli Danica Konstatinov, iz Plivačkog kluba ”Dinamo” i Marko Milanović, član Šah kluba ”Svetozar Gligorić – Gliga”.

Najbolja juniorka dolazi iz Atletskog kluba ”Tamiš” iz Pančeva, a zove se Milica Bunčić. Najbolji junior je Rastko Anđelović, član Džudo kluba ”Jedinstvo” iz Kačareva.

Jubilarne nagrade ove godine, su poneli Streljačka družina ”Pančevo 1813”, za 210 godina postojanja, Veslački klub ”Tamiš” iz Pančeva za 100 godina postojanja i Džudo klub ”Dinamo” iz Pančeva, za 70 godina rada.

Dodelili smo i nekoliko Specijalnih nagrada za doprinos razvoju i promociji sporta u Pančevu. Prva od njih pripala je gradonačelniku Aleksandru Stevanoviću. Ova laskava titula pripala je Marijanu Lukiću iz Triatlon kluba ”Tamiš” iz Pančeva, i Mirjani Kosanović predstavnici rukometnih veterana naše Grada.

U kategoriji veterana, nije bilo dileme, četvorostruki Svetski šampion je najbolji veteran Pančeva. Naravno to je Slavko Stanišić, član je Džudo kluba ”Dinamo”.

Sportski radnik godine je Danijel Subotić, iz Rukometno kluba ”Dinamo” iz Pančeva.

Najbolji trener je Zvonko Dimitrijević, trener u Boks klubu ”Profesionalac” iz Pančeva.

U kategoriji seniora, dva imena bez premca. Ona je osvajačica najsjajnijih medalja na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu, a on nema konkurenciju u triatlonu u Srbiji. Najbolja sportistkinja je Anja Crevar, a najbolji sportista Bogdan Jelača. Anja je članica Plivačkog kluba ”Dinamo”, a Bogdan, Triatlon kluba ”Tamiš” iz Pančeva.

Najbolji klub u 2023. godini je Fudbalski klub ”Železničar” iz Pančeva učesnik najvišeg ranga u fudbalu.

Nakon proglašenja, druženje je nastavljeno na koktelu. Novi sastanak je zakazan za decembar 2024.